• Kurz plávania (pokračovanie)

          • A máme to tu, úplný záver nášho KURZU PLÁVANIA, ktorý sa konal v Mestskom kúpeli Nitra pod vedením skúsených inštruktorov z plaveckej školy DELFÍN.

            Počas celého týždňa sme spracovali v troch skupinách:

            1.skupina DOBRÍ

            Žiaci sa v tejto skupine  adaptovali na vodné prostredie, naučili sa nácvik ponárania, splývania, pohybu nôh, paží, nácvik súhry nôh a paží pri plaveckom spôsobe kraul.

            2. skupina LEPŠÍ

            Táto skupina sa postupne zdokonalila.  Nacvičili si spôsob dýchania na stranu pri plaveckom spôsobe kraul. Zároveň sa pridávali polohy na chrbte ako príprava na plavecký spôsob znak.

            3.skupina NAJLEPŠÍ

            V tejto skupine sa žiaci zdokonalili v plaveckom spôsobe kraul za používania technických cvičení, nácvik plaveckého spôsobu kraul za používania technických cvičení, nácvik plaveckého spôsobu znak a prsia a štartové skoky.

             

            Súčasťou Kurzu plávania bolo aj oboznámenie sa s historickým centrom Nitry, komentovanou  návštevou hradu, nemohli sme vynechať ani McDonald´s a samozrejme sme  neobišli ani kaviareň Lino´s Coffe na Mostnej ulici v Nitre, kde nás čakali milí rodičia našej Aničky s chutným občerstvením.  

             

            Dovoľte mi v závere poďakovať sa sponzorom: McDonald´s Beladice, Lino´s Coffe. Pánovi Ing.R.Bakaľárovi za bezpečnú dopravu počas celého týždňa a samozrejme všetkým Vám, ktorí ste sa akokoľvek podieľali na tom aby sa náš KURZ PLÁVANIA  mohol uskutočniť.

            ĎAKUJEM!!!

            A šípka na záver v podaní Alexa:-)

          • DEŇ ZEME

          • DEŇ ZEME

             

            Aj Zem má svoj sviatok, každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu.

            Mottom tohtoročného Dňa Zeme 2024 je Zem verzus plasty.

             

            My všetci z ZŠ s MŠ Beladice sme si ochranu našej planéty pripomenuli príhovorom v školskom rozhlase a ohradu našej školy spestrili našimi ekoplagátmi, dielami, ktoré sme spolu vytvorili a tým sme sa snažili osloviť aj všetkých ostatných. Veď Zem máme len jednu a nechceme ju zasypať plastami a iným odpadom!

            A keďže vždy treba začať od seba a čo najskôr, v piatok sme zobrali rukavice, vrecia, dobrú náladu  a vyčistili sme v okolí školy a v obci toho naozaj dosť.

            Pozrite sa akí sme šikovní !

             

             

                                                                                                             PaedDr. Martina Novotová

             

            Eko-plagáty

            Čistenie okolia

          • Z denníka nesmelého plavca ( alebo ako prežiť nielen na svahu, ale i vo vode)

          •  

                Včerajší deň sme zahájili náš KURZ PLÁVANIA!!! Ako to už u nás býva zvykom ranné stretnutie pred školou bolo bezproblémové a priam ukážkové (LVVK nás vycvičil). Presunuli sme sa do mestského kúpeľa v Nitre, kde nás prevzali a následne rozdelili do troch skupín plaveckí inštruktori z plaveckej školy DELFÍN. Pracovne by sme si to mohli nazvať:

            1.skupina DOBRÍ

            2.skupina LEPŠÍ

            3.skupina NAJLEPŠÍ

            Na začiatku bola rozcvička na „súši“ a potom sa už  hýbalo len vo vode. Kto sa nehýbal klesal ku dnu 😊  V závere sme klesali všetci, ale cielene. Skoky boli zo včerajšieho dňa ( po super zmrzline), asi  to najlepšie.

            Dnešné ráno mali mnohé školy náročné, my sme to na plavárni ani nepocítili, ale dopočuli sme sa, že ste to v škole zvládli bravúrne a už teraz vieme, že tie „skúšky“ evakulácie nie sú zbytočné😊

            Dnes sme dali rozcvičku a potom šup ho do vody. Mnohí z nás oproti prvému dňu spravili veľký pokrok. Myslím, že už sa vody nikto nebojí ....

            Po plávaní sme sa presunuli na HRAD, kde sme mali komentovanú prehliadku hradného areálu s nádvoriami a sprístupnenými záhradami, Katedrálu sv. Emeráma, Diecézne múzeum a výstup na katedrálnu vežu.

            Dnešným dňom sme zároveň v polovici nášho KURZU PLÁVANIA. Myslím si, že si všetci zaslúžime  oddych. Zrelaxujte a doplňte si energiu. Vidíme sa vo štvrtok plavci!!!

             

            1. deň

            2. deň

            2. deň - HRAD

          • OKRESNÉ KOLO BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY

          •  

                  Na okresnom kole BIOLOGICKEJ OLYMPIÁDY našu školu v tomto školskom roku reprezentoval  Matej Turza, žiak 7. ročníka. Súťažil v kategórii E (Poznaj a chráň), odbornosť zoológia, pričom tento rok bola zameraná na živočíchy vodných biotopov. Maťko krásne využil svoje znalosti ako rybár a samozrejme sa veľa nového naučil! Zrejme ho budú na najbližšej rybačke napádať už len vedecké názvy živočíchov 😊

            A čo je krásnym zúročením jeho celoročnej usilovnosti?  Získala krásne 2. miesto, k čomu mu srdečne blahoželáme a zároveň postup do krajského kola.

             Maťkovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy a prajeme mu  veľa ďalších úspechov!

             

                                                                                                                        PaedDr. Martina Novotová

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou, Školská 252, Beladice
        • zsbeladice@gmail.com,
        • 037/63 30 247, 037/63 30 388, ŠJ - 0376330535 MŠ V. CH. - 0376330603, MŠ B - 0376330262
        • Školská 252 951 75 Beladice 95175 Beladice Slovakia
        • 53459148
        • 2121407233
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje